Valuta og priser

Den norske valuta er NOK (Kroner), som nogle gange er forkert oversat til “kroner” på engelsk. Men uanset hvad vi kalder vores penge, er kontanter ikke længere konge i Norge, og næsten alle virksomheder accepterer nu debet- eller kreditkort.

Overnatning
Gennemsnitspris værelse per nat i august 2022 ifølge Momondo: 1270 NOK, men priserne varierer meget efter sæson, beliggenhed, komfortniveau og tilgængelige faciliteter.Vandrehytter drevet af Den Norske Turistforening (DNT) er tilgængelige fra 100-750 NOK pr. nat per person. Hytter på campingpladser er tilgængelige fra omkring NOK 450 pr. nat

Kontanter
Debet- eller kreditkort accepteres næsten overalt, og efter COVID er der nogle få steder, der faktisk ikke accepterer kontanter mere. Men det er stadig en god idé at have lidt kontanter på dig til tilfældige udgifter. Udenlandsk valuta accepteres sjældent, så du skal bruge norsk valuta for at klare dig.

Du finder pengeautomater overalt i byer og byer, og i de fleste landområder vil der være mindst ét sted, hvor du kan hæve penge , såsom en kiosk, købmand eller en tankstation.

Debet-/kreditkort
Postkontorer og nogle dagligvarebutikker eller supermarkeder accepterer ikke udenlandske kreditkort, selvom de tager gladeligt imod debetkort.

Visa og MasterCard er de mest almindeligt accepterede kreditkort, hvor langt færre accepterer Amex eller Diners. Hvis du er i tvivl, så spørg før du handler.

Priser
Her er nogle priser, som rejsende ofte undrer sig over, når de besøger Norge. Listen nedenfor viser gennemsnitspriser i august 2022 og kan ændres.

En liter benzin: 21 til 27 NOK
En liter mælk: 18 til 23 NOK
Cappuccino til en kop kaffe bar: 35 til 50 NOK
Pakke med 20 cigaretter: 120 til 159 NOK
Biografbillet: 130 til 150 NOK
Måltid i en lavprisrestaurant: 150 til 250 NOK
Måltid i mellemklassen restaurant, tre-retters: 600 til 1000 NOK
Flaske øl i en købmand: 30 til 50 NOK
Flaske øl i en bar: 95 til 130 NOK

Tip
Hvornår og hvor skal du give drikkepenge, og hvor meget?

For det meste er drikkepenge ikke almindeligt i Norge, med undtagelse af barer og restauranter hvor de lokale giver drikkepenge, når de er tilfredse med servicen eller maden.

Der er ingen fast tommelfingerregel for, hvor meget de skal give drikkepenge, men drikkepenge har en tendens til at holde sig inden for 5-15 % af det samlede beløb. regning. Men husk, at det er helt op til dig at give drikkepenge – der vil under alle omstændigheder ikke være nogen hårde følelser.