Bitcoin

Bitcoin er et innovativt betalingsnetværk og en ny form for penge. Kom godt i gang med Bitcoin
Bitcoin bruger peer-to-peer-teknologi til at fungere uden central myndighed eller banker; styring af transaktioner og udstedelse af bitcoins udføres kollektivt af netværket. Bitcoin er open source; dets design er offentligt, ingen ejer eller kontrollerer Bitcoin, og alle kan deltage. Gennem mange af dets unikke egenskaber tillader Bitcoin spændende anvendelser, som ikke kunne dækkes af noget tidligere betalingssystem.

Sådan bruger du Bitcoin

1. Informer dig selv
Bitcoin er anderledes end hvad du kender og bruger hver dag. Før du begynder at bruge Bitcoin, er der et par ting, du skal vide for at bruge det sikkert og undgå almindelige faldgruber.

Nogle ting, du skal vide
Hvis du skal i gang med Bitcoin, er der et par ting, du bør vide. Bitcoin lader dig udveksle penge og handle på en anden måde, end du normalt gør. Som sådan bør du tage dig tid til at informere dig selv, før du bruger Bitcoin til en seriøs transaktion. Bitcoin bør behandles med samme omhu som din almindelige pung, eller endnu mere i nogle tilfælde!

Sikring af din pung
Ligesom i det virkelige liv skal din pung være sikret . Bitcoin gør det muligt at overføre værdi hvor som helst på en meget nem måde, og det giver dig mulighed for at have kontrol over dine penge. Sådanne fantastiske funktioner kommer også med store sikkerhedsproblemer. Samtidig kan Bitcoin give meget høje sikkerhedsniveauer, hvis de bruges korrekt. Husk altid, at det er dit ansvar at vedtage god praksis for at beskytte dine penge. Læs mere om at sikre din pung.

Bitcoin-prisen er volatil
Prisen på en bitcoin kan uforudsigeligt stige eller falde over en kort periode på grund af dens unge økonomi, ny natur og nogle gange illikvide markeder. Derfor anbefales det ikke på nuværende tidspunkt at beholde din opsparing med Bitcoin. Bitcoin skal ses som et aktiv med høj risiko, og du bør aldrig opbevare penge, som du ikke har råd til at tabe med Bitcoin. Hvis du modtager betalinger med Bitcoin, kan mange tjenesteudbydere konvertere dem til din lokale valuta.

Bitcoin-betalinger er irreversible
En Bitcoin-transaktion kan ikke tilbageføres, den kan kun tilbagebetales af den person, der modtager midlerne. Det betyder, at du skal sørge for at handle med mennesker og organisationer, du kender og stoler på, eller som har et etableret ry. For deres del skal virksomheder holde styr på de betalingsanmodninger, de viser til deres kunder. Bitcoin kan opdage slåfejl og vil normalt ikke lade dig sende penge til en ugyldig adresse ved en fejltagelse, men det er bedst at have kontrol på plads for yderligere sikkerhed og redundans. Yderligere tjenester vil muligvis eksistere i fremtiden for at give flere valgmuligheder og beskyttelse for både virksomheder og forbrugere.

Bitcoin er ikke anonym
Der kræves en vis indsats for at beskytte dit privatliv med Bitcoin . Alle Bitcoin-transaktioner gemmes offentligt og permanent på netværket, hvilket betyder, at alle kan se saldoen og transaktionerne for enhver Bitcoin-adresse. Identiteten af brugeren bag en adresse forbliver dog ukendt, indtil oplysninger afsløres under et køb eller under andre omstændigheder. Dette er en af grundene til, at Bitcoin-adresser kun bør bruges én gang. Husk altid, at det er dit ansvar at vedtage god praksis for at beskytte dit privatliv. Læs mere om beskyttelse af dit privatliv.

Bekræftelser Letvægts tegnebøger Bitcoin Core
0 Kun sikkert, hvis du stoler på den person, der betaler dig
1 Noget pålideligt For det meste pålideligt
3 For det meste pålidelige Meget pålidelige
6 Minimumsanbefaling for bitcoin-overførsler af høj værdi
30 Anbefalinger under nødsituationer for at tillade menneskelig indgriben

Ubekræftede transaktioner er ikke sikre
Transaktioner starter ikke som irreversible. I stedet får de en bekræftelsesscore, der angiver, hvor svært det er at vende dem (se tabel). Hver bekræftelse tager mellem et par sekunder og 90 minutter, hvor 10 minutter er gennemsnittet. Hvis transaktionen betaler for lavt et gebyr eller på anden måde er atypisk, kan det tage meget længere tid at få den første bekræftelse.

Bitcoin er stadig eksperimentel
Bitcoin er en eksperimentel ny valuta, der er i aktiv udvikling. Hver forbedring gør Bitcoin mere tiltalende, men afslører også nye udfordringer, efterhånden som Bitcoin-adoptionen vokser. Under disse vokseværk kan du støde på øgede gebyrer, langsommere bekræftelser eller endnu mere alvorlige problemer. Vær forberedt på problemer og rådfør dig med en teknisk ekspert, før du foretager større investeringer, men husk, at ingen kan forudsige Bitcoins fremtid.

1. Offentlige skatter og regler
Bitcoin er ikke en officiel valuta. Når det er sagt, kræver de fleste jurisdiktioner stadig, at du betaler indkomst-, salg-, løn- og kapitalgevinstskat på alt, der har værdi, inklusive bitcoins. Det er dit ansvar at sikre, at du overholder skattemæssige og andre lovmæssige eller regulatoriske mandat udstedt af din regering og/eller lokale kommuner.

2. Vælg din tegnebog
Gratis bitcoin-punge er tilgængelige til alle større operativsystemer og enheder for at opfylde en række af dine behov. For eksempel kan du installere en app på din mobilenhed til hverdagsbrug, eller du kan kun have en pung til onlinebetalinger på din computer. Under alle omstændigheder er det nemt at vælge en tegnebog og kan gøres på få minutter.

3. Få Bitcoin
Du kan få Bitcoin ved at acceptere det som en betaling for varer og tjenester. Der er også flere måder, du kan købe Bitcoin på.

4. Brug Bitcoin
Der er et stigende antal tjenester og handlende, der accepterer Bitcoin over hele verden. Brug Bitcoin til at betale dem, og bedøm din oplevelse for at hjælpe dem med at få mere synlighed.

Sådan accepterer du Bitcoin

1. Informer dig selv
Bitcoin kræver ikke, at handlende ændrer deres vaner. Dog er Bitcoin anderledes end hvad du kender og bruger hver dag. Før du begynder at bruge Bitcoin, er der et par ting, du skal vide for at bruge det sikkert og undgå almindelige faldgruber.

2. Behandling af betalinger
Du kan selv behandle betalinger og fakturaer, eller du kan bruge købmandstjenester og indbetale penge i din lokale valuta eller bitcoins. De fleste salgssteder bruger en tablet eller en mobiltelefon til at lade kunder betale med deres mobiltelefoner.

3. Regnskab og skatter
Sælgere indbetaler og viser ofte priser i deres lokale valuta. I andre tilfælde fungerer Bitcoin på samme måde som en udenlandsk valuta. For at få passende vejledning vedrørende overholdelse af skatteregler for din egen jurisdiktion, bør du kontakte en kvalificeret revisor.

4. Får synlighed
Der er et stigende antal brugere, der søger efter måder at bruge deres bitcoins på. Du kan indsende din virksomhed i online telefonbøger for at hjælpe dem med nemt at finde dig. Du kan også vise Bitcoin-logoet på dit websted eller din mursten og mørtel-virksomhed.