NEW ZEALAND DOLLAR, NZD/USD, NZ PM fratræder, DATA i USA – MARKEDET FOR ASIEN STILLEHAVAREN ÅBENT:

  • NZD/USD ser forbi, at New Zealands premierminister Jacinda Ardern trækker sig
  • Snarere sank Kiwi Dollar tidligere, da risikoaversion øgede US Dollar
  • New Zealand Dollar sårbar hvis stemningen forværres i handelen i Asien og Stillehavsområdet USD Forecast USD Forecast

Asien-Stillehavsmarkedsbriefing – New Zealand Dollar ser forbi NZ PM Ardern trapper ned
New Zealand Dollar var kun lidt ændret, efter at rapporter gik over trådene om, at Jacinda Ardern, New Zealands premierminister, meddelte, at hun ville træde tilbage den 7. februar. Hun kaldte også til valg den 14. oktober. Selvom det kan introducere en vis politisk usikkerhed på kort sigt for NZD/USD, forbliver den sentiment-relaterede valuta sandsynligvis fokuseret på eksterne forhold.

NZD underperformerede i forhold til sine vigtigste modparter i onsdags. Dette fulgte en bemærkelsesværdig forværring af risikovilligheden under Wall Street-handelssessionen. Ved udgangen af dagen faldt Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq 100 -1,81%, -1,56% og -1,24%. Dette skyldes, at VIX-markedets ‘frygtmåler’ steg omkring 5%.

Dette fulgte en række skuffende amerikanske økonomiske data. Detailsalget klokkede ind på -1,1 % m/m i december, hvilket er værre end -0,9 % konsensus. I mellemtiden udskrev PPI’s endelige efterspørgsel 6,2 % å/å for samme måned. Det var meget lavere end estimatet på 6,8 %. Dette fortsatte med at vise tegn på en afkølende økonomi og satte fokus på Federal Reserve.

Den 2-årige statsrente sank til 4,09 %, det laveste lukke siden september 2022. Markederne fortsatte med at prissætte renteforhøjelser fra Fed for i år. Nu indikerer Fed Funds Futures, at handlende kun forventer en stramning på 32 basispoint i år. Det betyder en stigning mere ved det næste møde med oddset for et sekund, der hurtigt falder.

I stedet for at handlende ser frem til et dueagtigt omdrejningspunkt, indikerede prishandlinger i løbet af de seneste 24 timer, at den større frygt var en mere udtalt økonomisk afmatning, der ville indikere flere problemer forude. Aktier faldt, handlende købte obligationer op, hvilket bragte renterne ned, og den risikobundne newzealandske dollar tog et dryp.

Dette efterlader NZD/USD sårbare over for mere downside på vej ind i torsdagens Asien-Stillehavshandelssession. Den sure tone sat af Wall Street kan finde vej til regionale børser og presse indekser som Nikkei 225, ASX 200 og Hang Seng-indekset. Haven seeking ville åbne døren for, at US Dollar potentielt kan trække sig fremad.

New Zealand Dollar Technical Analysis
På det daglige diagram har NZD/USD efterladt et Shooting Stjerne lysestage mønster. Dette er et tegn på ubeslutsomhed, da priserne forsøgte at presse ind i modstandszonen 0,6463 – 0,6576. Selvom dette ikke betyder, at en tur lavere er i kortene, kan nedadgående opfølgning åbne døren til en vending. Men hold godt øje med 50-dages Simple Moving Average (SMA). Det kunne holde som støtte og svinge priserne højere.