SGD: Forklarer Singapore Dollars, Singapores valuta

Singapores officielle valuta er Singapore Dollar (SGD), og designet af valutaen giver dig et indblik i, hvad singaporesere stræber efter og holder deres hjerter højt. Her er et nærmere kig på historien og funktionerne i Singapore Dollar.

Historie
Singapore Dollaren, som vi kender den i dag, har kun været i omløb siden 1967, efter at Singapores uafhængighed to år tidligere. I Singapores tidlige dage som en voksende handelshavn, blev forskellige forskellige
valutaer (mexicanske/spanske dollars, indiske rupier, strædet dollars) introduceret og efterfølgende demonetiseret, da forskellige partier tog magten: dagene med britisk kolonisering i 1800-tallet; den japanske besættelse (Military Yen eller ‘Banana-sedler’ for det karakteristiske banantræbillede) i 1940’erne; og efterkrigstidens fusion med Malaya og Brunei (malayanske dollar).

Valutakurser
I dag er Singapore Dollar en ret stærk valuta, med $1 SGD værd omkring $0,76 USD. Fra 2018 er Singapore-dollaren omtrent på niveau med den for den australske dollar såvel som den canadiske dollar.

Singapore-dollaren er udskiftelig med Brunei-dollaren på grund af en aftale om valutaudskiftelighed indgået mellem de to nationer for at fremme monetært samarbejde – hvilket betyder, at du kan bruge Brunei-sedler i Singapore og omvendt – selvom det er sjældent at se sedler fra Brunei i Singapores cirkulation i disse dage. En særlig serie af Brunei-dollar blev oprettet for at fejre 50-årsdagen for valutaudskifteligheden.

Sedler
Der har hidtil været fire seddeldesigns cirkuleret i Singapore.

Orchid Series
Den allerførste serie af pengesedler, der blev lanceret i 1967, indeholdt sprays af forskellige orkideer, Singapores nationale blomst, på hver pålydende værdi.

Fugleserie
Ni år senere i 1976 blev fugleserien af pengesedler udgivet, hver med forskellige arter på den ene side af sedlen. Det var meningen, at fuglene skulle repræsentere den unge republik og dens potentiale til at svæve til større højder, såvel som styrken, tilpasningsevnen og uafhængigheden.

Ship Series
1984 så den tredje serie pengesedler, der hyldede Singapores skibsfartshistorie og betydning som havn, og skildrede forskellige skibe, der kunne findes i Singapores havn fra tidlige handelssejlbåde til mere moderne containerskibe.

Portrætserie
Lanceret i 1999 og også i daglig tale omtalt som ‘Yusof Ishak-serien’, fordi alle noterne har portrættet af Singapores første præsident fremtrædende på den ene side. Portræt-serien var den første, der helt blev designet af en lokal kunstner og anerkendt frimærkedesigner, Eng Siak Loy. Polymersedler blev introduceret til $2-, $5- og $10-sedlerne for at øge holdbarheden af disse ofte håndterede sedler.

Mønter
Tre serier af mønter er blevet udgivet og cirkuleret i Singapore til dato.

Serie 1
Denne første serie af mønter, der blev lanceret i 1967, indeholdt dyreliv fundet omkring Singapore samt et samlende design af to uafskallede stilke.

Serie 2
Mønterne fra 1985-serien var en hyldest til Singapores ry som haveby og havde et blomstertema med blomster fundet i Singapore. $1-mønten er guldfarvet og har en karakteristisk ottekantet form – urban legende foreskriver denne 8-sidede eller ‘ba gua’-form til fengshui og en overtroisk premierminister, der forsøger at flytte sit lands formuer, som virker en anelse uhyggelig, men gør skabe en overbevisende fortælling.

Serie 3
Denne nye serie af mønter gik i omløb i 2013 og har også et karakteristisk design af et løvehoved på alle mønterne som store Singapores vartegn som Esplanade, Changi Lufthavn og Merlion. Én-cent mønter blev ikke produceret; de blev de-cirkuleret i 2003, mens $1-mønterne nu var bi-metalliske, ligner de guld- og sølvfarvede euromønter i udseende. Dette er den første serie af mønter, hvor størrelsen af mønten er proportional med dens pålydende.

Da du er her, vil vi gerne dele vores vision for fremtidens rejse – og retningen Culture Trip er flytte ind.Culture Trip blev lanceret i 2011 med en enkel, men passioneret mission: at inspirere folk til at gå ud over deres grænser og opleve, hvad der gør et sted, dets mennesker og dets kultur særligt og meningsfuldt – og det er stadig i vores DNA i dag. Vi er stolte af, at millioner som dig i mere end et årti har haft tillid til vores prisvindende anbefalinger fra folk, der dybt forstår, hvad der gør bestemte steder og samfund så specielle.

Vi tror i stigende grad på, at verden har brug for mere meningsfuldhed. , virkelige forbindelser mellem nysgerrige rejsende, der gerne vil udforske verden på en mere ansvarlig måde. Derfor har vi intensivt kurateret en samling af premium-rejser til små grupper som en invitation til at møde og forbinde med nye, ligesindede mennesker til enestående oplevelser i tre kategorier: Episke ture, miniture og sejlture . Vores rejser er velegnede til både solorejsende og venner, der ønsker at udforske verden sammen.

Epic Trips er dybt fordybende 8 til 16 dages rejseplaner, der kombinerer autentiske lokale oplevelser, spændende aktiviteter og nok nedetid til virkelig at slap af og nyd det hele. Vores minirejser er små og mægtige – de presser al spændingen og autenticiteten fra vores længere Epic Trips ind i et overskueligt 3-5 dages vindue. Vores sejlture inviterer dig til at tilbringe en uge med at opleve det bedste fra havet og landet i Caribien og Middelhavet.
Vi ved, at mange af jer bekymrer sig om miljøpåvirkningen af rejser og leder efter måder at udvide horisonten på på måder. som gør minimal skade – og måske endda giver fordele. Vi er forpligtet til at gå så langt som muligt i at kurere vores ture med omsorg for planeten. Det er grunden til, at alle vores ture er flyveløse med hensyn til destination, fuldstændig CO2-kompensation – og vi har ambitiøse planer om at være nul i den nærmeste fremtid.