Koreansk valuta: Alt om penge, sedler og mønter i syd

Er du nysgerrig efter koreansk valuta og koreanske penge? Denne artikel giver dig alt, hvad du behøver at vide om den sydkoreanske valuta.

Koreanske penge
I løbet af de sidste årtier har vi set Sydkorea udvikle sig til en af de stærkeste økonomier i Asien. Det er fascinerende at vide, at den sydkoreanske økonomi og den koreanske valuta er blevet meget bedre efter det, landet har gennemgået, inklusive det, der skete under Anden Verdenskrig og Koreakrigen. I denne artikel vil vi tale om koreanske penges historie, de forskellige koreanske sedler og mønter, og hvorfor du bør lære om koreanske penge.

Koreansk valuta
Det officielle navn for koreanske penge er “Won”. Dette er navnet, der bruges til både Sydkorea og Nordkorea. Dette blev den officielle valuta for begge lande efter at være blevet delt i to. Navnet “vandt” stammer fra en Hanja-tegn, der ligner den kinesiske yuan og japanske yen.

Selvom det er her, de koreanske penges navn kom fra, er deres værdi en helt anden. For eksempel er 1 KRW lig med 0,10 japanske yen (JPY) og kun 0,01 kinesiske yuan (CNY). En anden måde at se det på ville være, at 1 amerikansk dollar til sydkoreansk won ville være 1.218,28 KRW, 6,36 CNY i kinesisk yuan og 123,87 JPY i japansk yuan.

Hvad er valutaen i Korea ?
Sydkoreas officielle valuta er den koreanske republiks won eller blot den sydkoreanske won. På koreansk hedder denne valuta 대한민국 원 (daehanminguk vandt).

Hvad er KRW?
Den sydkoreanske Won eller KRW er valutaen i Sydkorea. Denne valuta bruger symbolet “₩.”

Historien om den koreanske Won
Koreansk valuta går flere hundrede år tilbage til Joseon-dynastiet. Under Joseon gjorde koreansk valuta brug af koreanske mønter lavet af bronze og jern, som er kendt som henholdsvis 통보 (t’ongbo) og 정보 (jeongbo). Papirpenge, eller 저화 (jeohwa) på koreansk, blev først brugt under Joseon-dynastiet. Spol frem til i dag, koreansk valuta gør brug af koreanske sedler og koreanske mønter. I dem er trykte billeder af mennesker, der har ydet betydelige bidrag til Sydkorea. De første sydkoreanske Won-sedler blev udstedt af Bank of Joseon, men senere blev de udstedt af Bank of Korea. Det er imponerende, at når du lærer mere om den sydkoreanske won, kan du ikke lade være med at lære om koreansk historie.

Hvordan fungerer koreanske penge?
I øjeblikket er der fire sedler eller papirsedler er i omløb i Sydkorea. Disse er 50000 vundne sedler, 10000 vundne sedler, 5000 vundne sedler og 1000 vundne sedler.

Med hensyn til de sydkoreanske vundne møntværdier er der i øjeblikket fire i omløb. Disse er 10-vundne mønter, 50-vundne mønter, 100-vundne mønter og 500-vundne mønter. Lad os gå videre til at tale om de koreanske sedler og mønter, hvordan de ser ud og de spændende historier bag dem. Lad de sjove fakta begynde!

Koreanske sedler
Der er fire forskellige koreanske vandsedler udstedt af Bank of Korea og brugt i Sydkorea. De er på 50.000 won, 10.000 won, 5.000 won og 1.000 won.

Reglerne bliver større, efterhånden som de stiger. Den 5.000 vundne seddel er lidt større end den 1.000 vundne seddel, og den 10.000 vundne seddel er noget større end den 5.000 vundne seddel. Mange af navnene her er skrevet i Hangeul, det koreanske alfabet. Hvis du ikke kan læse koreanske tegn endnu, kan du lære dem gratis på cirka en time her.

Bemærk: Du kan bruge Googles valutaomregner til mere nøjagtige konverteringer til opdaterede valutakurser. 1.000 vundet Forsiden af ₩1.000-sedlen viser 퇴계이황 Toegye Yi Hwang (1501 – 1570).

Yi Hwang var en berømt konfuciansk lærd fra Joseon-dynastiet (det er det 500-årige dynasti i Korea! ) som var stor i kalligrafi og poesi. Hvis du undrer dig over, hvem Toegye er, godt spørgsmål! Det var hans pennenavn. Yi Hwang var en travl fyr. Bagsiden af ₩1.000-sedlen er 계상정거도 Gyesangjeonggeodo. Ud over at være et imponerende langt navn for et maleri, repræsenterer bagsiden af den 1.000 vundne seddel også et maleri af Yi Hwang i Dosan Seowon (område i Korea). Hvis du nogensinde har besøgt det nuværende Andong i Korea, så har du været i Dosan Seowon!

Valutakurs:
Den amerikanske dollarkurs på ₩1.000 ( KRW) er mindre end 1 USD, omkring $0,70. 5.000 vundet. Forsiden af ₩5.000-sedlen er 율곡이이 Yulgok Yi I (1536 – 1584).

Ligesom Yi Hwang var Yi I (udtales “yee-ee”) også en bevægelse og en ryster. tilbage i 1500-tallet. Han opnåede berømmelse som en konfuciansk lærd og fløj under radaren med sit pennenavn Yulgok. Bagsiden er et andet berømt maleri, 초충도 Chochungdo. Dette maleri er lavet af Shin Saimdang (Yi I’s mor). Det kaldes “Insekter og planter.”

Valutakurs:
Den amerikanske dollarkurs på ₩5.000 (KRW) er omkring 3,50 USD. 10.000 vundet Sedlen på ₩10.000 indeholder 세종대왕 Sejong den Store (1397 – 1450).

Hvis du ikke har hørt om denne 4. konge af Joseon-dynastiet, så overvej dette som den første af mange gange, du vil ! Han er den ansvarlige for at introducere Hangeul i det koreanske samfund. Hangeul er afgørende for det koreanske samfund; det har endda sin egen ferie!

Bagsiden af sedlen på 10.000 er 혼천시계 Honcheonsigye. Da “sigye” betyder “ur” på koreansk, kan vi kalde billedet på bagsiden af denne seddel for “Hocheon Clock”. 혼천시계 (honcheonsigye) er et astronomisk ur, der blev lavet i 1669 og stadig eksisterer i dag. Hvis du nogensinde sidder i dit hus og spekulerer på, hvad universets position er på et givet tidspunkt, vil du gerne kigge forbi Korea University for at konsultere Hocehon-uret personligt!

Valutakurs:
Den amerikanske dollarkurs på ₩10.000 (KRW) er ca. $6,97. 50.000 vundet Forsiden af ₩50.000-sedlen er 신사임당 Shin Saimdang (1504 – 1551).

Prøv at sige det navn fire gange hurtigt! Shin Saimdang var mor til Yi I, såvel som forfatter, kunstner, kalligrafist og digter. Hendes kunst fangede smukke og delikate billeder af insekter, blomster, fisk og landskaber. Folk kunne lide hende, fordi hun var en model for konfucianske idealer. Bagerst på regningen er 월매도 Wolmaedo. Ret simpelt; dette er et maleri af bambus og et blommetræ.

Valutakurs:
Den amerikanske dollarkurs på ₩50.000 (KRW) er omkring $34,87. Der har du det, de fire store i koreansk valuta. Lad os nu gå videre til mønterne!

Koreanske mønter
Åbn dine sparegrise; vi er ved at give dig de nødvendige oplysninger om hver af de berømte mønter, du ofte ser. Dine ture til automaten vil få en ny dimension af sjov!

10 vandt
På forsiden af ₩10 mønten ses 다보탑 (Dabotap) Pagoda, et buddhistisk monument i Gyeongju, Sydkorea. Bagsiden viser de standardoplysninger, der findes i alle mønter: værdien af valutaen, datoen og udstederen (한국은행 | Bank of Korea).

Valutakurs:
Den amerikanske dollarkurs for denne koreanske mønt (KRW) er omkring $0,0070.

50 won
På forsiden af ₩50-mønten er der en stilk af ris, Koreas yndlingsmad. Bagsiden viser værdien af mønten, datoen og udstederen (한국은행 | Bank of Korea).

Valutakurs:
Den amerikanske dollarkurs af denne koreanske mønt (KRW) er omkring $0,035.

100 won
Hoveddesignet på ₩100 mønten er et billede af admiral Yi Sun-sin (1545) -1598), en berømt flådeadmiral og nationalhelt i Korea. Bagsiden viser værdien af mønten, datoen og udstederen (한국은행 | Bank of Korea).

Valutakurs:
Den amerikanske dollarkurs af denne koreanske mønt (KRW) er omkring $0,070.

500 won
₩500 møntens hoveddesign er den yndefulde rødkronede kran, der flyver gennem himlen. Bagsiden viser værdien af mønten, datoen og udstederen (한국은행 | Bank of Korea).

Valutakurs:
Den amerikanske dollarkurs af denne koreanske mønt er omkring $0,35.

Sådan konverteres koreansk won til USD
For at konvertere koreansk won til USD, USD til koreansk won eller enhver anden valuta, du kan tjekke din lokale bank. Du kan også tjekke vekselkurserne ved hjælp af konvertere som denne.

Hvor meget er 1000 vundet i amerikanske dollars?
1000 vundet i amerikanske dollars er omkring $0,70 (USD) ved den aktuelle valutakurs på 1 KRW = 0,00070 USD.

Hvad er 10000 vundet i amerikanske dollars?
10000 vundet i amerikanske dollars er omkring $6,97 (USD) ved nuværende valutakurs på 1 KRW = 0,00070 USD.

45,6 milliarder won til USD
Hvis du har set den koreanske serie Squid Game, er du måske nysgerrig efter, hvor meget pengene præmien er, når den konverteres til USD. Beløbet på 45,6 milliarder vundet til USD er hele 38,3 millioner USD.

Hvorfor skal jeg lære koreanske penge?
Hvis du planlægger at besøge eller bo i Korea eller gør forretninger med koreanere, er det værdifuldt at vide om koreanske penge. At blive fortrolig med de forskellige koreanske penge (koreanske sedler og koreanske mønter) vil hjælpe med at lette dit liv med alt relateret til at bruge penge, når du er i Sydkorea. Vil du lære at tælle penge? Vi lærer dig hvordan! Du kan tjekke vores artikel om koreanske tal og begynde at tælle på koreansk i dag.

Hvis du vil have en detaljeret lektion om det koreanske sprog, herunder koreanske tal, har vi oprettet 90-dages koreansk medlemskabsprogram. Det er en gennemprøvet metode til hurtigt at forbedre dine koreanske sprogfærdigheder. Du vil være i stand til at have en 3-minutters samtale på koreansk i løbet af de første 90 dage, hvis du følger vores strukturerede program. Så der har du det! Forhåbentlig ved du nu lidt mere om koreanske penge.