Ripple (XRP): En begynderguide til det digitale aktiv bygget til globale betalinger

Hvad er Ripple (XRP)?
Ripple (XRP) er et kryptovaluta-token designet til at migrere transaktioner fra centrale databaser kontrolleret af finansielle institutioner til en mere åben infrastruktur og samtidig reducere omkostningerne betydeligt. XRP-transaktioner er tillidsløse, øjeblikkelige og billige, hvilket giver dem en fordel ved grænseoverskridende bevægelser. Kryptovalutaen blev lanceret i 2012 og har et af de mest ambitiøse mål inden for kryptovalutaområdet. Softwaren, der muliggør brugen af XRP – XRP Ledger – foreslog en ny måde at drive blockchains på, som tilhængere hævder er mere egnet til transaktioner.

Bitcoin blockchain giver enhver mulighed for at bidrage med computerkraft, validere transaktioner og sikre sin software. XRP Ledger tillader på den anden side kun udvalgte netværksdeltagere at hjælpe med at validere transaktioner og sikre netværket. Der er over 150 af disse deltagere i netværket, samlet kendt som Unique Node List. Men er XRP decentraliseret? Ved lanceringen blev 100 milliarder XRP-tokens præmineret og efterfølgende distribueret til specifikke individer, virksomheder og offentligheden gennem gaver og foræringer. På det tidspunkt førte flytningen til bekymringer omkring dens decentralisering, da nogle få enheder kontrollerede et stort udbud af mønter. XRP’s involvering i markedet sætter brændstof på bålet og er afhængig af et for-profit firma kaldet Ripple, der den dag i dag fungerer som den vigtigste aktør i XRP-økosystemet. Ripple hjælper med at vedligeholde XRP Ledger og spiller en central rolle i dens udvikling, mens den er en betydelig XRP-tokenholder. Denne artikel vil diskutere Ripples cryptocurrency, XRP, og hvordan det virker; hvordan man mine XRP; hvordan man investerer i Ripple; XRP-punge og Ripple vs. Bitcoin.

Hvordan fungerer Ripple (XRP)?
Missionen for Ripples blockchain-infrastruktur, RippleNet, er at give banker hurtig, lav -omkostninger og enkle grænseoverskridende transaktioner. Som følge heraf er det et levedygtigt alternativ til det nuværende internationale betalingssystem, der bruges af de fleste banker, som er Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication. Ripple har flere fordele for dem, der foretager internationale transaktioner:

Fordele ved Ripple til internationale transaktioner

 • 5 sek. Den typiske transaktion tager fem sekunder at fuldført.
 • > 1 % Selv ved tokenets højeste pris nogensinde er transaktionsomkostningerne 0,00001 XRP, hvilket er mindre end en brøkdel af en cent.
 • Som en bridgevaluta , kan XRP-kryptovalutaen bruges. Dette giver finansielle virksomheder mulighed for at handle valutaer til en lavere pris og bruge XRP i stedet for andre flade valutaer.

For at verificere transaktioner anvender XRP-kryptovalutaen et konsensussystem, der involverer flere bankejede servere. Validatorer bekræfter, at foreslåede transaktioner er gyldige ved at sammenligne dem med den seneste version af XRP Ledger. En transaktion skal accepteres af flertallet af validatorer for at blive verificeret. RippleNet leverer et væld af grænseoverskridende betalingsløsninger til virksomheder og finansielle institutioner. Dette omfatter følgende:

RippleNets grænseoverskridende betalingsløsninger til virksomheder
xCurrent Det er et betalingsbehandlingssystem til banker.
xRapid Det giver finansielle institutioner mulighed for at reducere likviditetsomkostningerne ved at bruge XRP som en bro mellem flade valutaer.
xVia Det giver finansielle institutioner mulighed for at minimere likviditetsomkostningerne ved at bruge XRP som en bro mellem flade valutaer (giver virksomheder mulighed for at sende betalinger via RippleNet).

Ripple (XRP) historik
De fleste kryptovalutaer har én bestemt person eller enhed, som kan krediteres med at oprette kryptovalutaen. Bitcoin (BTC) blev for eksempel skabt af den pseudonyme Satoshi Nakamoto. XRP’s historie er kompleks, da flere personer var involveret i at skabe både teknologien bag det og de forretningsenheder, der hjalp det med at vokse.

OpenCoins medstiftere Jed McCaleb (som også grundlagde Mt. Gox), Arthur Britto (som var med til at udvikle XRP Ledger) og Chris Larsen (som grundlagde flere fintech-firmaer) bliver ofte krediteret for oprettelsen af XRP. Alligevel, mens de var bemærkelsesværdige personer i rummet, var andre mennesker involveret.

Disse inkluderer David Schwartz, der var medforfatter til det originale Ripple whitepaper og den dag i dag fungerer som Ripples teknologichef, og Stefan Thomas , en tidligere teknologichef i Ripple.

Forstå forskellen mellem Ripple og XRP
Nogle historier og artikler refererer ofte til Ripple og XRP i flæng. Men er de ens? Eller hvad er XRP? Og hvordan hænger det sammen med Ripple?

Det er vigtigt at forstå, at de ikke er det samme: XRP er en kryptovaluta, mens Ripple er en for-profit virksomhed, der hjælper med at fremme og udvikle XRP, softwaren bag det (XRP Ledger) og adskillige andre transaktionsfokuserede projekter. Virksomheden er fast besluttet på, at de to enheder er adskilte. Ripple beskriver XRP på sin hjemmeside som “hurtigere, billigere og mere skalerbar” end noget andet digitalt aktiv. Den bruger XRP Ledger til at “drive innovativ teknologi på tværs af betalingsområdet.” Firmaet beskriver sin involvering i XRP på følgende måde:

 • “Ripple er fokuseret på at bygge teknologi, der hjælper med at frigøre nye værktøjer til XRP og transformere globale betalinger. Tredjeparter forfølger også andre XRP-relaterede brugssager.”
 • Ripple blev grundlagt i september 2012 under navnet OpenCoin, et år efter at arbejdet med det, der senere skulle blive XRP Ledger, var startet. I 2013 omdannede OpenCoin til Ripple Labs, før virksomheden endelig slog sig ned på Ripple i 2015. XRP Ledger blev oprindeligt kaldt Ripple Open Payments System og flyttede til Ripple Consensus Ledger, før det blev XRP Ledger.
 • Efter at XRP Ledger fungerede, besluttede dens udviklere at give 80 milliarder tokens til et privat firma, der ville arbejde sammen med fællesskabet for at støtte kryptovalutaen. Det selskab, Ripple, hævdede at have solgt XRP metodisk og brugt det til at “incitamentere market maker-aktivitet til at øge XRP-likviditeten og styrke XRP-markedernes generelle sundhed.”
 • XRP var oprindeligt ticker-symbolet for ” ripples” eller “Ripple credits”, men med tiden blev disse navne droppet til fordel for kun XRP for at undgå forvirring.

Sådan miner man XRP
En kryptoledger, der ligner blockchain-teknologi, bruges til at generere Ripple (XRP), som er forbundne af finansielle institutioner og betalingsbehandlernetværk. Selvom det er rigtigt, at minearbejdere ikke kan mine Ripple (XRP), er det teknisk muligt at gøre det ved hjælp af andre kryptovalutaer. For eksempel kan man mine andre kryptovalutaer såsom Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH), og derefter bytte den udvundne krypto til Ripple (XRP) gennem børser, en af de mest realistiske tilgange til minedrift af XRP.

Bitcoin (BTC) vs. Ripple (XRP)
Ripple (XRP) og Bitcoin blev skabt til at udføre forskellige opgaver og er ikke i direkte konkurrence. Bitcoin er den mest tilgængelige kryptovaluta, da den giver enhver mulighed for at handle eller bære BTC hvor som helst i verden, uanset jurisdiktion. XRP fungerer mere som et specialiseret værktøj til at afvikle grænseoverskridende transaktioner til lavere priser og hurtigere hastigheder end med typisk fiat-valuta.

Bitcoins potentiale til åbent at blive handlet som en ægte værdilager giver den bredere offentlighed mere indflydelse over eventuelle kunstige regler og markedsforudsigelser. Use casen for XRP er hovedsageligt afhængig af Ripples samarbejde med finansielle institutioner, og det er ikke baseret på pris.

Læs venligst vores artikel XRP vs. Bitcoin: Hvad er de vigtigste forskelle? for at lære mere.

Hvad bruges XRP til?
Ripple blev oprettet for at arbejde sammen med XRP-fællesskabet for at øge dets use cases. Det skabte adskillige tilbud over tid, hvilket gjorde det muligt for kryptovalutaen at blive brugt til grænseoverskridende betalinger, hvor remitteringsgiganter som MoneyGram brugte Ripples produkter, før deres partnerskab sluttede.

Virksomheden har nu forenet alle sine XRP-relaterede produkter ind i RippleNet-tilbuddet, som “tilbyder forbindelser til hundredvis af finansielle institutioner rundt om i verden via en enkelt API og gør flytning af penge hurtigere, billigere og mere pålidelig.”

Gennem en tjeneste, der bruger XRP til at skaffe likviditet under grænseoverskridende transaktioner kaldet On-Demand Liquidity, eliminerer RippleNet behovet for at forudfinansiere konti. Betalingsspillere og bankgiganter som Santander, Bank of America, SBI Remit, American Express og Banco Redimento bruger RippleNet.

Kort sagt hjælper Ripples XRP-drevne løsning netværksmedlemmer med at behandle betalinger med realtidsafregning og forbedre betalingseffektivitet og sikkerhed. XRP, selv, bruges til at hente likviditet on-demand og reducere det beløb på nostro-konti, der kræves for at foretage globale betalinger.

Ripple finansierer også Interledger Protocol, en softwareplatform, der har til formål at lette transaktioner mellem kryptovalutaer og bankbøger. Interledger-protokollen kræver ikke brug af XRP, men den kan forbindes til XRP Ledger.

Endelig udnytter XRP også RippleX, som giver udviklere og iværksættere mulighed for at integrere blockchain-teknologi i deres applikationer med værktøjer og tjenester bygget oven på XRP Ledger. XRP i sig selv kan også bruges på kæden, som med andre kryptovalutaer.

Hvordan er XRP Ledger så effektiv?
Den gennemsnitlige XRP-transaktionsomkostning er 0,0013927 USD skiller sig ud for de fleste erfarne cryptocurrency-brugere. Det gennemsnitlige transaktionsgebyr på både Bitcoin og Ethereum – de to øverste kryptovalutaer efter markedsværdi – har ofte nået to cifre, med rekordhøje på over $50.

XRP Ledger er ikke en forgrening af Bitcoin blockchain-netværk, men det bruger nogle af dets funktioner, herunder brugen af offentlige og private kryptografiske nøgler, samt brugen af en offentlig hovedbog og digitale signaturer, der kræves til transaktioner.

Det gør det dog ikke. , stole på en proof-of-work (PoW) konsensusalgoritme understøttet af specialiseret computerhardware. I stedet er den afhængig af et netværk af “unikke noder”, der effektivt aftaler, hvilke transaktioner der kan behandles i netværket. Tilladte servere opretholder en unik nodeliste, der hjælper netværket med at opnå konsensus gennem en konsensusmekanisme for fødereret byzantinsk aftale.

Hvis 80 % af disse unikke noder anser en transaktion for at være gyldig, i henhold til reglerne i XRP Ledger , transaktioner valideres effektivt. XRP Ledger bruger naturligvis et mere pålideligt design end andre kryptovalutaer, hvilket har ført til nogle bekymringer med hensyn til dens decentralisering og tilladelsesløshed.

Hver ny “ledger version” på XRP Ledger svarer til en blokering på Bitcoin. blockchain og indeholder den fulde tilstand af alle saldi på XRP-netværket. Som et resultat kan servere synkronisere med netværket på få minutter.

Sådan bruger du XRP
Alle kan bruge Bitcoin, Ethereum og adskillige andre kryptovalutaer ved blot at oprette en tegnebog. Det samme gælder for XRP, selvom nye tegnebogsadresser skal have 20 tokens i sig for at booke. Det kan være vigtigt for nye XRP-brugere at vælge en enkelt tegnebog i stedet for at binde sig til flere adresser for at undgå unødvendige omkostninger.

Der findes flere typer tegnebøger, der er kompatible med XRP-netværket, på markedet. For at undgå 20 XRP-omkostningerne gemmer de fleste brugere deres tokens på de kryptovalutabørser, hvor de køber dem, da børserne håndterer omkostningerne. Men at holde midler på en handelsplatform har sine ulemper, da børser i nogle tilfælde kan fryse mønterne eller blive hacket.

For at gemme XRP uden for en kryptovalutabørs kan investorer bruge en XRP-software-pung. Tegnebøger, der giver brugerne kontrol over deres private nøgler, anbefales af sikkerhedsmæssige årsager. De alternative, ofte webbaserede tegnebøger, der styrer brugernes private nøgler, opkræver også driftsomkostninger.

Før du flytter dine penge til en tegnebog, skal du have fingrene i en ved at købe XRP, som handles på de fleste top cryptocurrency børser. I 2020 blev XRP afnoteret fra adskillige platforme, efter at US Securities and Exchange Commission sagsøgte Ripple for det påståede salg af $1,3 milliarder i uregistrerede værdipapirer, med henvisning til firmaets XRP-salg.

Ripple vedligeholder en XRP-markedsside, hvor det er muligt at se, hvor tokenet er noteret og dets handelsvolumen. Efter at have købt XRP på børser, kan brugere flytte midlerne til deres tegnebøger eller beholde dem på handelsplatformen. At sælge XRP er også en nem opgave på børser, især dem med en betydelig handelsvolumen.

Forstå XRP’s værdi

 • I alt 100 mia. XRP-krypto blev præ-mineret ved lanceringen, og XRP Ledger-softwaren fastholder denne grænse – der vil aldrig blive oprettet flere tokens. Af denne XRP-forsyning distribuerede Ripple 55 milliarder til brugere på fora og deponerede de fleste af de resterende tokens for at finansiere dets teknologi og udvikling.
 • Transaktioner på XRP Ledger medfører ikke traditionelle transaktionsgebyrer, men kræver i stedet afsenderen at ødelægge en lille mængde XRP pr. transaktion. Selvom dette gør XRP til en deflationær valuta, anslås det, at med den nuværende ødelæggelseshastighed “ville det tage mindst 70.000 år at ødelægge al XRP.” Oven i købet kan priser og omkostninger justeres i takt med, at udbuddet af XRP ændres.
 • Nogle investorer mener, at XRP’s brug af finansielle institutioner via RippleNet kan øge efterspørgslen efter kryptovalutaen markant. Efterhånden som efterspørgslen vokser, og dens udbud falder en smule, hævder tilhængere, at prisen på XRP vil opretholde en opadgående prisbane.
 • Kryptovalutaen ramte $3,55 under tyremarkedet i 2017, i et år, hvor Ripple låste 55 mia. XRP i et XRP Ledger-baseret deponeringssystem. Disse tokens frigives fra spærret hver måned. Salgspresset mod XRP eksisterer på grund af flere faktorer, der forventes at forsvinde i fremtiden. Ripple frigiver tokens fra escrow har ført til XRP-salg, der vil ophøre, enten når Ripple beslutter sig for at ændre sin strategi, eller hvis den bliver beordret til at gøre det af SEC.
 • En anden faktor at huske på er, at en af Ripples medstiftere, Jed McCaleb, som forlod virksomheden i 2014 for at arbejde på rivaliserende Stellar (XLM), blev tildelt 9 milliarder XRP for sin rolle i at udvikle og grundlægge virksomheden. Iværksætteren har afsløret på XRP Talk, et forum dedikeret til XRP-investorer, at han vil sælge sin XRP, efterhånden som han modtager den.
 • McCaleb modtager sine XRP-tokens efter en fast tidsplan, efterhånden som midlerne frigives fra deponeringen. Mens han sælger de fleste af de tokens, han får, og tilføjer salgspres til prisen, har han også doneret en del af sine tokens til velgørende organisationer, herunder GiveDirectly og Literacy Bridge.

Hvordan at købe Ripple (XRP) cryptocurrency?

 • Brug af XRP nødvendiggør køb eller modtagelse af aktivet. Interesserede enkeltpersoner kan købe XRP gennem forskellige kanaler, herunder centraliserede børser, peer-to-peer (P2P) investeringer eller decentraliserede børser (DEX’er).
 • For bedre at forstå DEX’er, læs: Hvad er decentraliserede børser, og hvordan fungerer DEX’er?
 • Køb af XRP på en centraliseret kryptobørs indebærer ofte betaling af fiat-penge (USD, EUR, JPY osv.) til børsen ved bankoverførsel og derefter at bruge disse midler til at købe XRP. Kunder kan også købe digitale aktiver med deres kreditkort på flere kryptovalutabørser. Derudover kan du betale for XRP med andre kryptoaktiver, kendt som krypto-til-krypto-parringer (som XRP-BTC), afhængigt af udvekslingen.
 • Et P2P-køb betyder at møde et familiemedlem eller nogen der ejer XRP for at købe aktivet direkte. Sørg for at validere, om personen ejer XRP.
 • Det er vigtigt at bemærke, at XRP ikke kan købes på DEX’er såsom SushiSwap, Uniswap eller 1inch, da det er et token bygget på sin egen distribuerede hovedbog (kaldet XRPL). XRP Ledger inkluderer en fuldt fungerende børs, hvor brugere kan handle udstedte valutaer for XRP eller med hinanden.

Er XRP en god investering?
XRP er ingen undtagelse fra reglen om, at kryptovalutaer er flygtige. Hvis du tror på, at Ripples vækst vil fortsætte, kan en lille investering i XRP være umagen værd. Det er dog ikke så sikkert som at investere i aktier, men du kan tjene mange penge, hvis Ripple lykkes. Invester som altid på egen risiko!

Samtidig er Ripples potentiale oplagt at se. Det kan potentielt erstatte et ineffektivt og umoderne internationalt pengeoverførselssystem. Det faktum, at det har bankforbindelser, er opmuntrende. Og enhver gunstig ændring i dens juridiske stilling kan resultere i en prisstigning, hvilket giver overskud til investorerne. Så lad være med at spørge dig selv: Skal jeg købe XRP? Foretag din research, og tag derefter enhver handling.