Japanske penge

Den japanske yen kommer i to former – sedler og mønter. I lighed med amerikansk valuta angiver forskellige pengesedler og mønter en vis mængde yen. De, der rejser til Japan, bør kende hver regning, hvor meget de er værd, og hvilke tjenester de kan betale for med dem.

Sedler
Yenen kommer i flere indviklet dekorerede regninger. Mange yen-sedler har fremtrædende figurer, nationale træer og andre smukke symboler for japansk kultur på dem. At kende værdien af hver vil lade en turist af enhver kapacitet forstå, hvor mange penge de har. Derudover ved du, hvilken regning du skal lægge i en salgsautomat, og hvilken du skal bruge til at betale for en aften med middag og drinks. Når en person rejser i Japan, vil en person sandsynligvis støde på mange af følgende pengesedler:

1.000 yen – Dette svarer nogenlunde til en amerikansk $10-seddel og er den laveste værdi af enhver japansk seddel i omløb. Denne regning bruges typisk af kontormedarbejdere til at betale for frokost.
2.000 yen – Denne regning blev kun udskrevet fra 2000-2003, kan være sjældnere end en amerikansk 2-dollarseddel og er cirka 20 USD.
5.000 yen – Sammenlignet med en amerikansk $50-seddel kan dette være den, du bruger til at betale for middag og drinks på en velkendt restaurant eller izakaya.
10.000 yen – Grundlæggende en $100-seddel. Fremvis denne regning, når du betaler for at spise hele familien.

Mønter
Japanske mønter kan være lige så visuelt interessante som sedler, da blomster ofte er ætset ind i dem. Generelt bruges japanske yen-mønter til at foretage nøjagtige ændringer og betale salgsautomater, taxaer, busser og få et jernbanekort for nem rejse i hele Japan. Disse mønter varierer i det anvendte metal og form og størrelse – nogle har endda et lille hul i midten af dem. Mønter, som en rejsende vil støde på i Japan, omfatter:

 • 1 yen – Der er et ordsprog i Japan – “den, der ler af en yen, vil græde af en yen.” Selvom denne mønt er af minimal værdi, har den stadig sit værd. 1 yen er mindre end en amerikansk cent, så sørg for ikke at bruge dette til salgsautomater eller billetboder, da de ikke vil acceptere det. Du kan dog bruge en 1 yen mønt til at foretage en nøjagtig ændring, hvilket sparer dig for at skulle bryde en regning. Denne mønt er lavet af aluminium og kan endda flyde på vandet.
 • 5 yen – En 5 yen mønt kan ses som en amerikansk nikkel og er vurderet til omkring 5 cent. En 5 yen mønt betragtes som heldig, da den udtales “go-en”, hvilket groft sagt oversættes til forhold eller uafgjort. Som sådan tilbydes denne mønt ofte ved helligdomme i forventning om et godt forhold til guderne. En 5 yen mønt har et hul gennem midten af den og har en gul farvetone.
 • 10 yen – Denne kobbermønt har en værdi på omkring 10 cent (USD). Disse mønter kan være nyttige, hvis du skal bruge en offentlig betalingstelefon.
 • 50 yen – 50 yen-mønten er en anden, der har et hul gennem midten. Denne sølvmønt er lig med omkring 50 cents.
 • 100 yen – Lige til omkring $1, denne mønt lavet af nikkel og kobber har mange anvendelsesmuligheder. 100 yen-mønter bruges passende i 100-yen-butikker og i vaske- og salgsautomater.
 • 500 yen – Dybest set en $5-seddel, dette er den største og mest værdifulde af yen-mønterne. En 500 yen mønt kan bruges til at købe en simpel frokost såsom en bento boks.

Det skal også bemærkes, at yen kan opdeles yderligere i sen. En yen er omkring 100 sen, men sen bruges sjældent i det moderne samfund. Da Amerika har sit dollartegn ($), er yen- eller yuan-tegnet ¥. I modsætning til den amerikanske måde kommer yuan-tegnet efter beløbet – for eksempel vil du blive præsenteret for en regning på 1.500 ¥. Derudover, når man taler japansk, udtales Y’et ikke i yen, snarere “en” (som i 5 yen-udtalen “go-en.”

Japansk valutaveksling

Generelt, udenlandsk valuta accepteres kun i større internationale lufthavne, så at vide, hvor og hvordan man får yen, vil være afgørende for at give acceptabel betaling for mad, logi, transport og mere.
Selvom du kender værdien af yen-sedler og -mønter, det vil stadig hjælpe dig med at forstå, hvor meget du vil få for din amerikanske dollar (eller enhver anden valuta). At være meget opmærksom på valutakursen kan hjælpe dig med at forstå, hvordan din valuta vil konvertere til yen.

Yen til Dollar
Som det ser ud i øjeblikket, svarer 1 USD til kun omkring 109 JPY (Japansk Yen). Disse tal kan ændre sig, så det er en god idé ofte at besøge et valutavekslingswebsted for at vide det. hvor langt din dollar vil gå i Japan. Mobilapps til at rejse til Japan kan også være uvurderlige til at gøre din rejse til en fornøjelig oplevelse ience. Med flere apps kan du kortlægge dine destinationer, få anvisninger på, hvordan du kommer til dem, og beregne og overføre penge internationalt. Der er adskillige apps, der kan fjerne forvirringen ved at konvertere og overføre valuta, give den nøjagtige værdi af din dollar, og om du har brug for kontanter eller penge på et kredit-/betalingskort.

Betalingsmetoder i Japan

h3>

Japan har historisk set været et pengetungt samfund. Men med nye og mere bekvemme betalingsformer er andre betalingsmetoder blevet taget i brug. Som i tilfældet med ethvert land, du rejser til, er det bydende nødvendigt, at du ved, hvilke former for betalinger der accepteres, så du ikke bliver strandet – prøv at betale med et kreditkort, når et sted kun accepterer kontanter.

Betalinger, der accepteres i Japan, foregår som følger:

 • Kontanter: Kontanter er den mest populære måde at foretage transaktioner på i Japan. Det er fuldt ud muligt at betale for store og små ting med store sedler og yen-mønter. Når du begiver dig ud i små byer og landdistrikter, skal du sørge for at have kontanter på dig, da disse områder muligvis ikke accepterer andre former for betaling.
 • Kredit-/betalingskort: Bliver i stigende grad populære, kredit- og debetkort accepteres især i større byer. Hotelværelser, restauranter, detailbutikker og mere accepterer generelt denne betalingsform.
 • IC-kort: Et IC-kort er et genopladeligt kort, der gemmer værdi. Du kan bruge IC-kort mange af de steder, du ville bruge et kredit- eller betalingskort, men IC-kort bruges i vid udstrækning til tog-, bus- og jernbanemesser.

Hvordan for at få Yen
Du vil næsten uden tvivl få brug for kontanter under dine rejser i hele Japan. At vide, hvordan man får disse kontanter, vil være afgørende, hvis du vil betale for noget. Kontanter kan fås på flere måder i Japan. Hvis du har brug for kontanter i Japan – hvilket du højst sandsynligt vil – overvej følgende metoder:

 • Valutaveksling: Postkontorer, banker, internationale lufthavne og endda nogle hoteller vil overvåge valutaveksling for rejsende. De fleste af disse steder, såsom et hotel og en lufthavn, vil være destinationer på dine rejser, og dette kan være en nem måde at få yen på. Hold øje med denne metode til at få yen, da nogle enheder kan give dig en lavere kurs end andre, og du kan muligvis få flere yen for færre penge andre steder. Det kan være bedre at konvertere din dollar, før du rejser ind i Japan.
 • Hjevning af hæveautomater: Mange dagligvarebutikker og postkontorer i Japan indeholder hæveautomater. Dette er en anden hurtig og nem måde at få yen på, men nogle pengeautomater i Japan accepterer kun kort udstedt i landet. Vær på vagt over for valutakurser, når du hæver pengeautomater, og også med det faktum, at mange pengeautomater i Japan lukker om natten og kan være utilgængelige i weekenden — så sørg for at time denne metode rigtigt.
 • De rejsendes Tjek: Hvis du kan få disse i dit hjemland, inden du rejser, kan du muligvis få en bedre valutakurs gennem rejsechecks. Du bliver nødt til at finde steder i Japan, der er villige til at acceptere denne valuta – typisk kun internationale lufthavne og banker.

Japansk pengeetikette
At lave sikker på at du respekterer kulturen, er der flere ting en turist kan gøre med deres penge, som ikke vil støde det japanske folk. Japanere tager håndtering og pleje af penge seriøst og holder deres regninger fri for rynker og tårer. Det er nemt at folde, krølle og på anden måde beskadige papirpenge i din lomme eller pung. Men når du er i Japan, vil du være opmærksom på dette koncept, da det generelt er ilde set.

Når du giver eller modtager penge, er det en tradition at gøre dette med begge hænder og/eller på en bakke. Især når du modtager regninger, skal du forsigtigt lægge dem i din pung for ikke at plette dem. Yen-sedler er desuden større end USD-sedler, så det kan være en god idé at anskaffe sig en større tegnebog for at beskytte integriteten af den yen, du modtager.

Den japanske yen er en fascinerende og smuk form for valuta der er forankret i tradition og kultur. At forstå, hvordan disse penge ser ud, værdien af dem, og hvor man kan få yen, vil være afgørende for din Japan-oplevelse. Euro, Dollar, Exchange, Yen, Penge, Rejsetips